Meistä ja tuotteista »

Meistä ja tuotteista

Meistä

Vaismaan tilalla Isossakyrössä, Kyrönjokivarren viljavilla rantamailla, on viljelty päätuotantosuuntana kuivaheinää vuodesta 2006 alkaen.

Heinänviljelyssä pyritään aina saavuttamaan sadon mahdollisimman hyvä ravitsemuksellinen- ja hygieeninen laatu. Heinän täytyy olla turvallista ja miellyttävää käyttää sekä ruokittavalle eläimelle, että eläimen omistajalle.

Suomen olosuhteissa poutajaksot parhaanakaan kesänä eivät yksin riitä kuivattamaan heinää pellolla. Heinän koneellinen loppukuivatus latokuivaajassa on avainasemassa laadun säilymisessä talven yli.

Ensimmäinen heinäkuivuri tilalle valmistui vuonna 2010 ja koneellisen kuivatuksen ansiosta pystytään varmistamaan sadon säilyvyys ja pölyttömyys. Sadosta teetetään aina rehuanalyysejä, joiden tulokset antavat tärkeää tietoa sekä viljelijälle että ruokittavan eläimen omistajalle.

Heinänviljelyn perusta on maan kasvukunto, kasvuston puhtaus sekä oikea-aikainen ja riittävä lannoitus. Mahdolliset rikkakasvit torjutaan kasvustosta tarpeen vaatiessa, etteivät ne heikennä ja pilaa satoa.

Niittoajankohta valitaan huolella kasvuston oikealla kasvuasteella ja vuorokaudenaikana, jona heinän sokeritaso olisi mahdollisimman alhainen. Heinää kuivataan pellolla välillä pöyhien 3-4 vuorokautta, jonka jälkeen heinä paalataan n. 10 kg:n pienpaaleihin. Paalit siirretään latokuivuriin, jossa kuivausta vielä jatketaan noin viikko, kunnes saavutetaan vähintään 85% kuiva-aine pitoisuus.

Pääosa tilan heinästä myydään kanien ja jyrsijöiden ruoaksi.

Kuivaheinänviljely on varsin jännittävää puuhaa, sillä sitä pääsee yrittämään vain kerran vuodessa. Joinain vuosina kuivat heinät pelloalla kastelee sade, jota ei pitänyt tulla, sitten taas odotetaan seuraavaa vuotta ja parempaa tuuria 🙂

Tervetuloa heinäostoksille!

Päivi Vaismaa
MMM, agronomi
Agrologi AMK

Tuotteemme

HEVOSILLE
-Voit tiedustella vapaana olevasta heinästä.
-Edustamme laadukkaita Kraftin ja Dodson&Horrelin tuotteita. Kysy tarjous rehuista.
 

KANEILLE JA JYRSIJÖILLE
-H
einäkaupan Herkkuheinä kaneille ja jyrsijöille, pakattu 2kg:n, 5kg:n 7kg:n muovi- tai paperipakkaukseen.
-Monipuoliset, laadukkaat rehut, kuivikkeet ja tarvikkeet verkkokaupasta ja suoraan tilamyynnistä.

TILAMYYNTI + KULJETUS SEINÄJOELLE
– P
akattuja 5kg:n heinäpusseja kaneille ja jyrsijöille voit käydä ostamassa suoraan tilalta päivittäin hintaan 5 eur/pussi (sis.alv14%).
– Kaikkia verkkokaupan rehuja, kuivikkeita ja tarvikkeita voit käydä ostamassa suoraan tilalta. Tarkista saatavuus verkkokaupasta.
– 5kg:n heinäpusseja kuljetetaan myös Seinäjoelle (minimiostos kolme pussia) hintaan 6 eur/pussi (sis.alv14%). Kuljetuspäivistä ilmoitellaan Heinäkaupan FB-sivuilla.

Heinäkaupan tilamyymämä

POSTI/MATKAHUOLTO

Heinäkaupan herkkuheinää 2kg:n, 5kg:n ja 7kg:n pakkauksissa lähetetään arkipäivisin Postin ja Matkahuollon kautta ympäri Suomen. Tilaa Kaupasta.

Analyysit

Pyrimme toiminnassamme heinän mahdollisimman hyvään laatuun. Olemme erikoistuneet kuivaheinäntuotantoon, jota varten tilallemme on rakennettu heinäkuivuri ja varastotilat pienpaalien asianmukaiseen säilytykseen.

Heinämme on aina analysoitua. Voit käyttää analyysin tulkintaan esim. SeiLab:n yleisohjetta ja karkearehuanalyysin tulkintaohjeistusta hevoselle.

Ravintoarvot näkyvät Heinäpuodissa tuotteiden selosteissa.

Vieritä ylös
%d bloggaajaa tykkää tästä: